Zpět
Páťáci vstoupili do projektu Abeceda peněz od ČS
08.02.2018
Páťáci vstoupili do projektu Abeceda peněz od ČS

   Na začátku projektu byla pro děti připravena exkurze do pobočky  České spořitelny v Jablonci nad Nisou. Ta se všem  moc líbila, neboť tu na děti čekal skvěle připravený program. Děti  plnily úkoly na tabletech a mohly prozkoumat „celou budovu.“

   Poté se celá  třída  stala jednou firmou. Museli vymyslet název firmy a také její logo.  Určili  si tzv. podnikatelský záměr- ten se budou snažit svými schopnostmi a dovednostmi naplnit. Česká spořitelna dětem ke zdárnému naplnění poskytla základní vklad. To má pro děti velký význam, protože od počátku pracují s opravdovými penězi a poznávají jejich hodnotu. Snad daný vklad dobře zhodnotí. Určili si jednotlivé role ve firmě, včetně ředitele, vedoucího skladu, vedoucí výroby, zástupců, mluvčích a finančního „odborníka- účetního“, který má za úkol sledovat výdaje a správně peníze rozvrhnout.

   Na závěr projektu budou pořádat prodejní jarmark (20.3. a 17.4. 2018), na němž se pokusí zúročit své nově nabyté znalosti a prodejem ručně vyrobených originálních ozdob a výrobků a domácích zákusků vydělat své první peníze.

Fotogalerie

 
- - ©ZŠ Liberecká 26 - -