Zpět
Pozvánka na jarní jarmark 5.A
16.04.2018
Pozvánka na jarní jarmark 5.A

ABECEDA PENĚZ

Program je zaměřený na podporu finanční gramotnosti pro žáky 1.stupně. Do tohoto zážitkového projektu se zapojili i „páťáci“ ze ZŠ LIBERECKÁ v Jablonci nad Nisou.

O co tu vlastně jde..?

Kde a jak vznikají peníze? Může si pro ně každý zajít k bankomatu? Proč se jich prostě nevytiskne víc? Jak vypadá trezor v bance? Jak rychle lze spočítat balíček bankovek? Jak peníze vydělat? Nejen na tyto časté otázky dětí odpovídá jedinečný bezplatný program ABECEDA PENĚZ. Děti si díky němu samy zahrají na malé podnikatele a vydělají peníze pro svoji třídu a na svůj cíl.

To všechno a mnohem víc si mohly děti v tomto projektu vyzkoušet. Česká spořitelna nás hravou a nenásilnou formou vtáhla do světa podnikání. Děti se díky projektu seznámily s pojmy /byznys, firma, bankéř, kapitál, sponzor, investor, zisk, ztráta, konkurence, náklady, rozpočet, podnikatelský záměr, plán, půjčka, logo…/

Otevřel se jim svět financí, který mohly zažít a prožít. Musely založit firmu, najít pro ni vhodný název, vymyslet logo, zvolit ředitele, bankéře, který vedl účetnictví. Schválit tým, který dohlíží na výrobu, to byly neuvěřitelné zkušenosti mladých podnikatelů. Odměnou pro podnik byla návštěva České spořitelny. Vidět bankovní svět zblízka, tak to byl pro děti opravdový zážitek.

Vrcholem našeho podnikání bude jarmark, který se uskuteční už  17.4. 2018 v prostorách pobočky České spořitelny na Mírovém náměstí v Jablonci nad Nisou.


 
- - ©ZŠ Liberecká 26 - -