Zpět
Lyžařský kurz 2017
01.01.1970

    Na přelomu 1. a 2. pololetí zdárně proběhl lyžařský kurz našich 7. tříd. Sněhové podmínky byly výborné a počasí optimální. Nic tedy nebránilo výuce na sjezdových i běžeckých lyžích.

    Vedoucími jednotlivých družstev byly tělocvikářky Petra Kahanová, Karolína Smetanová, Petra Rucká a externí lyžařský instruktor pan Miloš Studnička. Běžkařům hodně pomohla i paní učitelka Pokorná s manželem a sjezdařům pan Kysela. Vedoucím kurzu byl Petr Hlaváček, který kromě organizačních věcí vedl jedno družstvo sjezdařů.  Na lyžích se objevilo 54 dětí z celkového počtu 73 v 7. ročníku.    

     Poměrně dost dětí bylo na lyžích úplně poprvé, začátečníků tedy byla plná polovina z celkového počtu. Zhruba 6 lyžařů jsme již od začátku kurzu mohli považovat za výborné. Tomuto složení odpovídal především program sjezdařů, kteří postupně navštívili sjezdové tratě Jablonecka dle jejich zvyšující se obtížnosti. Byli jsme na Severáku, v Zásadě a závěrečný den proběhl na Smržovce a Tanvaldském Špičáku.

     Běžkaři lyžovali na tratích v okolí Bedřichova. Kromě každodenního tréninku techniky jízdy klasickým způsobem i bruslením, podnikali výlety, aby děti poznaly části Jizerské běžecké magistrály. Běžecké družstvo postupně navštívilo Novou louku, Hřebínek,  přehradu Josefův Důl a Černá Nisa a osadu Kristiánov.

      V průběhu lyžařského kurzu jsme se snažili u všech sedmáků zlepšovat techniku i rychlost jízdy. Zároveň jsme je seznamovali s pravidly chování na svazích i na běžeckých tratích. V neposlední řadě bylo naším cílem ukázat dětem zvláštnosti a krásu různých lyžařských terénů v Jizerských horách.

      Všichni instruktoři potvrdili, že byli spokojeni se snahou a přístupem žáků, kteří výuku lyžování v rámci našeho kurzu velmi dobře zvládali. Určité drobné nezdary a nutnost napomenutí při chybách nepublikujeme, protože děti vše ihned napravily. Účastníkům kurzu, ale i těm, kteří s námi lyžovat nemohli, přejeme, aby jim v budoucnu přály sněhové podmínky a aby vhodné terény v okolí Jablonce i jinde hojně využívali i nadále. 

 Shrnutí LVK provedl Petr Hlaváček

FOTOGALERIE


 
- - ©ZŠ Liberecká 26 - -