Zpět
Na festivalu ANIFILM
26.11.2020
Těsně před uzavřením škol v pátek 9. října 2020 se podařilo třídě 4. c zúčastnit se zajímavé akce - festival dětského animovaného filmu - Anifilm Liberec. O zážitku a nadšení z něj se podělila Lucka Marcinová (4. C). :

Naše třída 4. C se vydala do Liberce do Lidových Sadů na akci s názvem ANIFILM. ANIFILM je Mezinárodní festival animovaných filmů.

Do Liberce jsme jeli tramvají. Když jsme přijeli, tak nás uvítala milá paní, která nám vyprávěla o tom, jak se vytváří animovaný film. Potom jsme se rozdělili do skupin po čtyřech, pěti nebo tří dětí a vrhli jsme se na tvorbu vlastních animovaných příběhů. Vyrobit animovaný film bylo velmi těžké, ale moooc nás to všechny bavilo. Pracovali jsme asi s 20 počítači. Některé děti to udělaly tak, že si vzaly modelínu, třpytky, korálky, papír a vyfotili to do počítače. Jiné děti malovaly přímo do počítače a pak to daly dohromady. Tak vznikly naše vlastní filmečky. Všechny naše animované filmy se nám velmi povedly. Například já se svým kamarádem Danem jsme pracovali s korálky a papírem a pak jsme si vše nafotili do PC. Nafotili jsme i jak se stavilo moře. Jiní pracovali s modelínou, kde ztvárnili čůrajícího pejska. Husté, co říkáte? Naše krásné výtvory najdete ZDE

Děkujeme nejlepší učitelce Daně Brouzdové, že pro nás vymýšlí různé výlety!


 


 
- - ©ZŠ Liberecká 26 - -